Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
blank
Vatandaş Akgün

Ütopyalar şekilleniyor

WhatsApp Image 2020 07 06 at 20.02.18Ben Akgün. İzmitliyim, esnafım, umutluyum..

Kent ve dünya hayatına dair düşüncelerimi, Bağımsız Kocaeli gazetesinin vizyonu aracılığı ile sizlerle paylaşacağım.

Bir konu üzerinden değil konular ve kavramlar ile objektif, siyaset üstü bir söylemle, farklı bir kapı açmaya çalışacağım..

Üçüncü Roma tezi ve Rusya

“Moskova: Üçüncü Roma” fikri ve Rusya’nın Ortodoks inancı ile beraber kuvvet bularak, yayılmacı ve hegomanyacı politikasıyla, federasyon içerisindeki farklı inanç ve milletleri köleleştirerek asimile edip, Batı dünyasının imhası ve İstanbul’un işgal edilerek boğazların ele gecirilip, Bizans’ın (Roma imp), yeniden canlandırımasıdır. Olaylara bir de bu pencereden bakmaya çalışınız!

Tarihsel dip not: Rusların; Bizans’ın tahtında hak iddia etmeleri 3. İvan’ın (korkunç) Bizans’ın son imparoturu yeğeni Sophia ile evlenmesi ile başlamış ve hatta Doğu Roma’nın “çift başlı kartalını”, hükümranlığının simgesi olarak kullandığı döneme dayanmaktadır.

Büyük reset ve Pandemi

Sömürü ve vahşet düzeni “heykeller” ile birlikte “ötekileştirdikleri” insanlar tarafından yıkılırken,”heykelleri” dikilenlerin kurdukları medeniyetler de yıkılıyor. Dijital çağ yeni para sisteminin çıkışı, kurdukları aldatmacanın foyasının “convid 19” ile birlikte ifşa olmasından sonra dünyayı “yeniden kurgulama” ihtiyacı ile “kapitalizmi” daha çok sürdürebilir hale getirme çabası kısaca “tiranlığı, zenginliği, biraz paylaşabiliriz pazarlığı”.. 2020 Davos’un gündem maddesi bu “büyük reset” olacak kağıttan kuleler yıkılıyor.

Ütopyalar Şekilleniyor

Cosmik bir çağa adım attığımızı insani değerlerin değil, sağlık, üretim performansı ve toplumsal uyum üzerinden değerlendirilip; bir “yaşam kalitesi” sunulacağı, değerler zamanı geliyor.. Özellikle genom projeleri üzerinden, hayvan-bitki-insan “hybrid” türleri eski zamanların “antik yunan” tragedyalarına dönüşecek.. Dünyayı değiştirecek olan insanoğlunun “değişimi” değil, “teslimiyeti” olacaktır.

1984 ve Yeni Akım Medya

Yaşadığımız post modern zamanların parodisi! Matrix in(cyber-taoism) yeniden, dijital dünyanın keşfi ile otoriter hakimiyetin nihilizm üzerinden bireylerin özgürlük yanılsamasına dönüştürülmesi. Artı ve eksi seçimler ile sonsuz kaybedişlerin sosyal medya üzerinden toplumların kaos ve komplo teorileriyle köleleştirilip zihinsel erozyonlara tutulması. Gobels’in putlaştırıldığı, nesnelerin aklın önüne geçtiği, insanların proteinden yoksun bırakıldığı mavi ekranlı zamanlar!..

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.. Saygılar sevgiler..

 

YORUMLAR

2 adet yorum var

  1. Güzel bir bakış açısı ve yorumlama. Ağzınıza ve yüreğinize sağlık…

  2. Tebrik ederim,gram siyaset yapmadan güncel konulara güzel temas etmiş,günümüzü dün ile harmanlayarak belleklerde kalıcı bir yazı yazmışsınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ