Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – Fethiye Caddesi’ndeki sorunun sebebi ne?

Kocaeli Haber – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Hasan Ayaz, İzmit Belediyesi’nin Fethiye Caddesi’nde sorumluluktan kaçmak istediğini söyledi. Ayaz, “İSU’nun her şeyin kontrolcüsü olarak imza atmasını istiyorlar. İSU sadece kendi altyapı işine imza atacağını söylüyor. Bunu sorun ediyorlar” dedi.

Kocaeli Haber - Kocaeli

Ugur ENC minKocaeli Haber – İzmit Belediyesi’nin Fethiye Caddesi’nde yapacağı yenileme çalışmaları yılan hikayesine döndü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Hasan Ayaz, Fethiye Caddesi’ndeki sorunları Bağımsız Kocaeli’ye anlattı. Ayaz şöyle konuştu: “Şimdi Fethiye Caddesi’nde yaklaşık 1.5 yıl önce bir şey yapmışsınız. Kamuoyu araştırması yapmışsınız. Proje çalışması düzenlemişsiniz. Sonuçlarını açıkladıktan bu yana 1.5 yıl zaman geçti. Daha sonra bu projenin sonrasında da halka bir lansman yapmışsınız. Lansman sonrasında gelmişsiniz Büyükşehir Belediye Başkanımıza olayı intikal etmişsiniz. O da iyi niyet göstergesiyle mecliste birlikte yapalım size destek verelim siz paranızı başka bir yere harcayın alt ve üst yapıyı biz karşılayalım demiş.

KARTEPE BELEDİYE DE OLSA İŞLEYİŞ BÖLYE

Bu işler tek elden çıksın, bu işler teknik konular olduğu için tek elden çıkması her zaman daha sağlıklıdır. Ama siz buna karşı çıkmışsınız. İşler uzamış, proje başlayamamış. Yanlış anlamayın burada Kartepe Belediyesi olsa da işleyiş böyledir. Şimdi burada Fatma hanımın anlamlandıramadığı mesele bu. Yani Kartepe Belediyesi olsa da başka bir caddenin işi de olsa o Büyükşehir Belediye Başkanı, o belediye başkanına veya gerek özel toplantıda veya basın önündeki söyleyeceği şey ‘ya sen yap ben destek vereyim ya da bırak sen zorlanma tek elden çıksın ben yapayım.’ Şimdi bunun neresi siyaset?

İHALEYİ İSU KONSENSÜSÜ İLE AÇTINIZ

Şimdi bugün gelinen noktada en son demişsiniz ki Kurban Bayramı’ndan sonra başlayacağım eyvallah, ihale açmışsınız. Şimdi karşıdaki bir şeyde bile kavgaya girişen adam bile karşıdakini saf olarak görüyorsa aldanır. Şu anda bizi saf görüyor onu anlamlandıramıyorum. İhaleyi açtığımız zaman ihalenin şartnamelerinde altyapıyla alakalı konular var. Bu konuda İSU ile bir konsensüs elde edilince o şartlar göz önüne alınıp o şartname yazılmadı mı? Yazıldı. Biz gelinen noktada zaten sizin önünüzü açmışız, hiçbir problem yok ihaleyi almışsınız. Siz de ihaleyi alan şirket bu konsensüste bu şartlarla çalışmayı kabul etmiş. Bunun karşılığında siz de bir fiyat vernişsiniz. Şimdi nedir bu yetkidir yetkisizliktir bilmem ne… Böyle bir saçmalık olur mu? Yani, ‘beni çalıştırmıyorlar’, bu eski siyaset sözleri niye? Çünkü bir şey yapamıyorsunuz yapamayınca oraya saldırıyorsunuz. Bahanelerden bıktık. İkide bir bahane üretiyorsunuz bize. Yaptıkları şeyler çözüm odaklı değil.

SORUMLULUĞU ÜSTLERİNDEN ATMAK İSTİYORLAR

Fethiye Caddesi’nde istiyorlar ki İSU kontrolcü olarak bütün işlerin altına imza atsın. Sorun da buradan çıkıyor. İSU diyor ki ‘ben sadece kendi alanımdaki işler için imza atarım’. En doğalı da bu değil mi? İZGAZ da kendi alanı için imza atacak. SEDAŞ da… Üst yapı işleri için ise sorumluluk İzmit Belediyesi’nde. Onun mühendisleri kontrol edecek ve imza atacak. Biz zaten İSU olarak Fethiye Caddesi’nde altyapı yenilemeye onay vermişiz. İhale bedelinin yaklaşık yüzde 10’u altyapı işleri olacak. Bunun için İSU’nun kasasından 2-3 milyon lira para çıkacak. Ancak burada sorumluluğu üstlerinden atmak istiyorlar. Kontrolcü olarak İSU’nun her şeye imza atmasını istiyorlar. Bunu istemek doğru değil. İsteselerdi ihaleden hemen sonra çalışmalar başlardı. Ancak onlar işi yokuşa sürüyorlar.”

Kocaeli Haber – Hasan Ayaz neden sürekli açıklama yapıyor?

Kocaeli Haber-Tapulu mülkümüzü gasp ettiler!

Kocaeli Haber – İzmit’e hizmette ayrıcalık mı var?

Kocaeli Haber – Gölkay Park’ı 14 ayda harabeye çevirdiler!

Hasan Ayaz belediye başkanlığına aday mı?